About

Ons verhaal
Juwelier Lyppens Langebrugsteeg Amsterdam

“De legendarische juwelier in de Langebrugsteeg, met zijn verleidelijke etalage, volgepakt met een onwaarschijnlijke variatie aan antieke en moderne sieraden”

 

H. Klautz en E.Posthuma de Boer, 111 Winkels in Amsterdam die je niet mag missen, 2015

Ons verhaal
Geschiedenis

In 1959 openden Herman en Marjan Lyppens de winkel in de Langebrugsteeg. Op sinaasappelkistjes die hij aan de overkant haalde bij de groenteboer stalde hij zijn collectie sieraden uit. Zeven ringen in totaal.

Geschiedenis
1959

Eén plek, één familie

“Zolang als ik mij kan herinneren is mijn ijkpunt de firma Lyppens aan de Langebrugsteeg”

Marjan Unger in More than Classic, 2015

Geschiedenis

“In 1976 keek ze voor het eerst naar iets bij Lyppens, een paar dunne zilveren ringetjes, voor 20 gulden. ‘Ik was meteen verkocht. Die bediening, die mensen.’ Terwijl achter haar de rijen groeien, bleef ‘meneer Lyppens’ ringen aandragen. ‘Alle tijd, kosten en moeite: het maakte niks uit, als ik maar de juiste ring vond.’ ”

 

Toverdoos Bijenkorf en Bazaar, De Volkskrant, 2010

Geschiedenis
1976

Toverdoos, schatkamer en Bazaar

“Kruip door, sluip door. Met de sfeer van een bazaar. Pretentieloos. En altijd druk.

Kunst, kijken, kopen

Geschiedenis

Zoon Joost en zijn vrouw Willemijn, nemen in 1998 de zaak over. De winkel wordt vergroot en het atelier verhuist een verdieping naar boven, naar de voormalige woonkamer van de familie.

Geschiedenis
1998

Het gouden duo

“Hij is de charmante hofnar die mensen als vanzelf aan zich bindt, zij de ‘ijzeren én gouden dame’ die de harde besluiten neemt.”

Metro, 2016

Geschiedenis

Zoals je normaal op een zaterdagmorgen bij de bakker wacht voor een paar kadetjes, staan de klanten bij Lyppens in de rij om een antieke diamanten ring, een bloedkoralen ketting of een zilveren bestek te kopen”

Geschiedenis
2010

Van winkelen tot beleven

“De winkel is veranderd in een gonzende bijenkorf, met klanten die zich verdringen voor de toonbank en verkopers die de smalle, steile trappen op en af vliegen op zoek naar dat ene speciale”

Toverdoos Bijenkorf en Bazaar, De Volkskrant, 2010

Geschiedenis

Een nieuw interieur, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. Het oude vertrouwde zal nooit verdwijnen, maar de watten waar we de klant in leggen worden continue ververst.

Geschiedenis
2017

Een gespreid bedje

“Hier voelt de klant zich koning. Of het nu om een zilveren bedeltje gaat of een kostbaar antiek sieraad, voor Lyppens is iedereen gelijk. Want Lyppens is de juwelier voor iedereen”.

H. Klautz en E. Posthuma de Boer, 111 Winkels in Amsterdam die je niet mag missen, 2015

Neem contact met ons op