Atelier

Atelier
Eigen ontwerpen en restauraties

Lyppens is gevestigd in hartje Amsterdam. In het sfeervolle hoekpand zit ook een atelier met maar liefst acht goudsmeden die juwelen maken, restaureren en aanpassen. U kunt ook uw eigen ontwerp door ons laten uitvoeren. Heeft u bijvoorbeeld een dierbare ring of antiek collier, maar wilt u die liever een wat meer eigentijdse uitstraling geven? Dat kunnen wij voor u verzorgen.

Atelier Lyppens

Ontwerpen, repareren en restaureren

Lyppens Langebrugsteeg beschikt over een groot eigen atelier boven de winkel. Onze meester goud- en zilversmeden houden zich bezig met het restaureren, aanpassen en ontwerpen van allerlei juwelen en stukken tafelzilver.

Atelier Lyppens
Eigen collecties

Fred for Lyppens, Van Rixel en onze goudsmeden

“De etalage ligt vol antiek en occasion en wie doordringt tot de achterkant van de winkel vindt avontuurlijke sieraden die in eigen atelier worden vervaardigd.”

 

Marjan Unger in More than Classic, 2015

Eigen ontwerp
Maatwerk

Naast reparaties ontwerpen wij zelf ook sieraden. We kunnen aan de hand van beschrijvingen, een ontwerp of een afbeelding, samen met u een eerste opzet maken. Na goed overleg en een gedegen prijsopgave gaan wij voor u aan het werk en kunnen wij een zeer gedetailleerd 3d ontwerp tonen. Vóór het afleveren wordt een sieraad voorzien van het Lyppens meesterteken en de vereiste waarborgtekens.

Maatwerk
Zegelringen

Create your legacy

De meeste zegelringen zijn maatwerk en worden speciaal naar de wensen van de klant gemaakt. Er zijn vele verschillende modellen en stenen waar uit gekozen kan worden. Na voltooiing van de ring wordt deze in de winkel door de klant bekeken en gepast. Als alles naar wens is sturen wij de ring naar onze wapengraveur, voor de gravure van een familiewapen, monogram, logo of eigen afbeelding en ontwerp

zegelring
Lezingen

Heeft u iets te vieren?

Bij Lyppens geven wij lezingen voor gezelschappen. Onder het genot van een hapje en een drankje woont u met uw gezelschap een lezing en krijgt u een rondleiding door het pand. De lezingen worden gegeven door een kunsthistorica met juwelen als expertise. Wij hebben plek voor maximaal vijftien personen. De kosten voor een lezing liggen, afhankelijk van het aantal personen tussen de €100,- en €200,- per groep. Het is raadzaam minimaal vier weken van te voren een afspraak met ons te maken via email.

Lezingen
Neem contact met ons op