Taxaties

door ervaren taxateurs
Taxaties en bemiddeling

Bij Lyppens in de Langebrugsteeg kunt u terecht voor taxaties van gouden en zilveren voorwerpen, edelstenen en alle soorten juwelen. Wij werken met een vast team van ervaren taxateurs, volgens de voorwaarden van de Federatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders (TMV). De taxatie vindt plaats in onze winkel. Mocht u niet over de mogelijkheid beschikken naar de winkel te komen dan kunnen wij een taxatie aan huis uitvoeren.

Voor een taxatie hanteren wij een tarief van € 100,00 per uur, inclusief BTW. In onderstaand overzicht vindt u de verschillende taxatierapporten die we voor u kunnen opstellen.

U kunt telefonisch een afspraak maken voor een taxatie.

armband zilver
Kostbaarhedenverzekering

Voor het afsluiten van een kostbaarhedenverzekering moet u een taxatierapport kunnen overleggen volgens artikel 7.960 van het Burgerlijk Wetboek. Deze waardebepaling is op basis van vervanging van uw kostbaarheden.

smaragd ring
Inboedelverzekering

Voor het afsluiten van een inboedelverzekering kan een taxatie van uw inboedel en/of kostbare zaken, vastgelegd in een gedegen rapport, gewenst zijn. Ook hier is de waarde op basis van vervanging.

hanger diamant
Executie of successie

Als u niet meer wilt betalen dan datgene waar de Belastingdienst recht op heeft, dan kan een taxatierapport op basis van successiewaarde worden opgemaakt.

diamant ring
Onderlinge verdeling

Met betrekking tot het onderling verdelen van zaken na overlijden kan een taxatierapport nuttig voor u zijn, teneinde onderlinge discussie tussen partijen te vermijden. De waardebepaling is in dit geval op basis van actuele marktwaarde.

armband zilver
Actuele marktwaarde en verkoop

Ook een taxatierapport op basis van actuele marktwaarde of verkoop van juwelen en sieraden kunnen wij voor u opmaken.

armband goud
Neem contact met ons op